Company logo
Experience image 1
Experience image 2
Experience image 3
Brorsons fodspor i Tønder

Sognepræst Trine Hauge Nielsen fortæller og viser rundt i den flotte Kristkirke der ligger på torvet i Tønder. Herefter forsætter Alice Damm turen fra Kristkirken, forbi Latinskolen, Laurentius strømmen, Østerport og Det gamle Seminarium.

Kirken, Byen og seminariet har hængt sammen helt tilbage fra Brorsons tid i starten af 1700-tallet.

Pietisterne oprettede en præsteskole i tilknytning til kirken. Denne blev i 1788 omdannet til Nordens første seminarium.

På turen får I et fint indtryk af købstadens Tønder, de arkitektoniske pragtbygninger langs Laurentiusstrømmen og endelig et godt indblik i seminarielivet i såvel den tyske som den danske tid.

Kristkirken er en af de kirker i Danmark, der er rigest på gammelt inventar. Det økonomiske grundlag for dette overdådige udstyr, der overvejende stammer fra slutningen af 1500-tallet til lidt ind i 1700-tallet, er byens korn og studehandel samt kniplingsindustrien.

Også kirkens lysekroner og lysarme har krav på opmærksomhed. Kirkens ældste lysekrone fra 1594 er en pragtfuld renæssancekrone, der hænger i tårnrummet, skænket af Behrendt Münden.

Link: https://www.toender-kristkirke.dk/kirkens-historie

Book et privat eventSkal du holde et privat arrangement?
Vi tilbyder også private arrangementer til større grupper, såsom firma events med mere. Lad os høre fra dig her, og vi svarer hurtigst muligt.
Cover image
Om Visit Rømø & Tønder

På Rømø finder du Vesterhavet, på fastlandet Vadehavet og Marsken, længere østpå finder du små hyggelige Sønderjyske byer.

Visit Rømø & TønderJuvrevej 66792 Rømø
mail@romo-tonder.dk+45 73 70 96 50
© 2024 Visit Rømø & Tønder
Fra 75 kr./person
Company logo
Fra 75 kr./person