Company logo
Experience image 1
Experience image 2
Experience image 3
Sort Sol tur – ved Marskture

GUIDET SORT SOL I BUS

Vi har de sidste 6 år haft en succesrate på næsten 100%, når gælder om se stærenes smukke ballet. ​Stærene flytter sig og det kan være svært at finde dem på egen hånd. Vi kan selvfølgelig ikke give garanti på, at du ser Sort Sol, men næsten. De sidste 6 år, har vores gæster set stærenes smukke dans hver gang.

HVAD ER SORT SOL?

Sort Sol er et helt enestående naturfænomen, der kan ses forår og efterår, når stære på træk samles i store flokke for overnatning. Særligt i Tøndermarsken i det sydvestlige Danmark. Lige før stærene går ned på jorden for natten, danner de store flokke mønstre på himlen, der næsten formørker solen, heraf navnet sort sol. Sort sol kan også opleves uden for marsken, men ikke i så udpræget grad. Fænomenet, der varer i omkring tyve minutter, ender normalt senest en time efter solnedgang, når stærene har sat sig til ro i tagrørene. Overnatningsflokkene i Tøndermarsken kan enkelte gange rumme mere end 1 million fugle. Hvis de bliver større end 500.000 fugle, splittes de dog normalt op. Årsagen til, at stærene flyver i flok, kender man ikke præcist. En teori er, at stærene er nærsynede og har fremadrettede øjne, hvilket betyder, at de kan have vanskeligt ved at opdage fjender. Deres øjenplacering er ideel, når det drejer sig om at fokusere på en genstand, et fødeemne, foran sig, men mindre fordelagtig, når fjender skal opdages. I de store flokke er stærene formentlig bedre i stand til at afvise angreb fra rovfugle.

TØNDERMARSKEN

Tøndermarsken i det sydvestlige Sønderjylland er med cirka 2.500 ha. Danmarks største sammenhængende eng-område. Marsklandet har et rigt fugleliv og en meget varieret flora. I Margrethe Kog er der en saltvandssø med mange vadefugle. Landskabet er karakteristisk for marskområderne langs Nordsøen. Vandstanden i store dele af den unikke Tøndermarsk blev sænket i foråret 2009, fordi landmænd ledte vandet væk fra området. Den høje vandstand gavner ellers det vigtige fugleliv i området. Dansk Ornitologisk Forening har tidligere klaget til EU over Danmarks administration af Tøndermarsken, og i 2003 tog EU-Kommissionen det første skridt til at rejse sag mod Danmark ved EF-Domstolen. Efter at man fra det offentliges side, har indført en del forbedringer har Europakommissionen i november 2012 besluttet at afslutte sagen.

OVERNATNING OG MAD
Ønsker du at booke overnatning og mad i forbindelse med turen, så kan du i stedet booke turen, som en samlet pakke på MARSKHOTELLET
Ønsker du udelukkende overnatning, så kan du booke det nedenfor. (Det er muligt at tilføje mad senere, hvis det ønskes)

Hvad er inkluderet?
  • Bus transport fra mødested til Sort Sol lokation.
  • Naturguide fra Marskture.
Praktisk information

Bemærk at dette er en inkl. bustransport.

Afmærk hvilken opsamlingsted du vil køre fra.

Book et privat eventSkal du holde et privat arrangement?
Vi tilbyder også private arrangementer til større grupper, såsom firma events med mere. Lad os høre fra dig her, og vi svarer hurtigst muligt.
Cover image
Om Visit Rømø & Tønder

På Rømø finder du Vesterhavet, på fastlandet Vadehavet og Marsken, længere østpå finder du små hyggelige Sønderjyske byer.

Visit Rømø & TønderJuvrevej 66792 Rømø
mail@romo-tonder.dk+45 73 70 96 50
© 2024 Visit Rømø & Tønder
Fra 225 kr./person
Company logo
Fra 225 kr./person